7 FNOI INFO

Kiwa: Internationaal toonaangevend in testen en certificeren

Bij het horen van de naam ‘Kiwa’ gaat er bij veel mensen een belletje rinkelen, vaak om uiteenlopende redenen. Voor de een is Kiwa onlosmakelijk verbonden met het keurmerk voor kranen en waterleidingen, de ander kent Kiwa als dé kennispartner op het gebied van de energietransitie en cybersecurity of als aanbieder van veiligheids- en kwaliteitsopleidingen. En het klopt allemaal, want het werkveld van Kiwa is in 2020 diverser dan ooit. Kiwa’s missie is echter al die jaren hetzelfde gebleven: werken aan een veilige en duurzame wereld.

Ook in de recylingbranche is Kiwa geen onbekende. Zo voert Kiwa voor de FNOI certificering uit voor de branchekeurmerken OPK en CA+. Behalve met kwaliteitskeurmerken voor oudpapierbranche houdt Kiwa zich ook bezig met de uitvoering van certificeringsschema’s voor de recycling van metaal, kunststof, elektronica en steenachtige bouwmaterialen. Kiwa beschikt hierdoor over een schat aan expertise en dat is mooi meegenomen, want de sector is meer dan ooit in beweging. Op Kiwa’s themapagina recycling leest u meer over de kansen en uitdagingen voor recyclingbedrijven met het oog op duurzaamheid en het streven naar een circulaire economie vanaf 2050.

ISO 45001

Ook op andere fronten helpt Kiwa opdrachtgevers vertrouwen te creëren in hun producten, diensten en medewerkers. Dat doen we onder meer met certificeringen volgens wereldwijd geaccepteerde standaarden als de ISO 9001 en de ISO 14001 voor respectievelijk kwaliteits- en milieumanagement en de ISO 45001, de nieuwe internationale standaard voor een gezonde en veilige werkomgeving. Deze norm vervangt vanaf maart volgend jaar OHSAS 18001.

Veiligheidsopleidingen

Veiligheid is ook een belangrijk thema in het opleidingsaanbod van Kiwa. Via ATEXCertificaat.nl en ExVision biedt Kiwa opleidingen aan op het gebied van explosieveiligheid. Daarnaast is Kiwa-onderdeel VCANederland dé aanbieder van VCA-veiligheidstrainingen.

Brandveiligheid

Kiwa Fire Safety & Security (FSS) is dé certificatie- en inspectie-expert op het gebied van brandveiligheid en criminaliteitspreventie. Met inspecties, certificeringen en een breed opleidingsaanbod helpt Kiwa FSS klanten in binnen- en buitenland om brandveiligheid en criminaliteitspreventie naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen. Onder meer door hen te ondersteunen met het organiseren en verbeteren van (brand) veiligheid en beveiliging.

Van alle markten thuis

Van ‘Keurings Instituut voor Waterleiding Artikelen’ is Kiwa de afgelopen zeventig jaar uitgegroeid tot een wereldwijd actieve organisatie op het gebied van testen, inspecteren en certificeren (TIC). Toonaangevend én innovatief, met mogelijkheden voor remote auditing en een breed aanbod van online leermogelijkheden.

Kijk op www.kiwa.com en ontdek wat Kiwa voor u kan betekenen!